احتمالا تا به حال افرادی را دیدهاید که حتی بعد از عمل هم فرم بینیشان خوب نشده و راضی کننده نیست. این افراد یا از همان اول موفق به انتخاب پزشک مناسب برای عمل بینی خود نشده اند و یا مراقبتها را به صورت درست و اصولی رعایت نکردهاند و حالا برای جبران اشتباه قبلی خود مجبورند یک بار دیگر زیر تیغ جراحی بروند.
اگر شما هم از نتیجه جراحی بینیتان راضی نیستید و می خواهید با اطمینان و آگاهی کامل برای عمل بینی ترمیمی اقدام کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله هرآنچه باید برای جراحی ترمیمی بینی بدانید از جمله معرفی بهترین جراحان، هزینه، بهترین زمان عمل ترمیمی و … را شرح داده ایم و به شما کمک کرده ایم این بار به نتیجه دلخواهتان برسید!
عمل ترمیم بینی در چه مواقعی نیاز میشود؟
عمل ترمیمی یکی از انواع جراحی بینی است که به عنوان پیچیدهترین عمل بینی شناخته میشود. شما می توانید برای آشنایی با انواع مختلف عمل بینی مقاله انواع عمل بینی را مطالعه کنید. به طور کلی عمل ترمیم بینی در موارد زیر انجام میشود:
- این عمل به منظور اصلاح ایرادات، بعد از عمل اولیه انجام میشود. اگر در عمل اولیه ایرادات بینی شما به طور کامل رفع نشده باشند، احتمالا به عمل ترمیمی نیاز پیدا میکنید.
- اگر به دلیل انتخاب جراح نامناسب، بعد از عمل دچار مشکلات تنفسی شدید، برای برطرف کردن این مشکل باید عمل ترمیمی انجام دهید.
- اگر از نتیجه عمل اولیه راضی نیستند و بینیتان به فرم دلخواه نرسیده است، بعد از یک سال میتوانید برای عمل ترمیم بینی اقدام کنید.
- در صورتی که نوک بینی شما بعد از جراحی اولیه دچار افتادگی شده باشد، یا بیش از حد باریک شده یا حتی به اندازه کافی کوچک نشده باشد.
- اگر سوراخ های بینی شما نامتقارن باشند.
- در صورتی که ظاهر بینی شما بعد از عمل، زیادی کوچک، مصنوعی یا غیر طبیعی شده باشد.
- چنانچه دچار حادثه شدهاید و به بینیتان ضربه وارد شده یا شکسته است.
- درصورتی که جای زخم و بخیههای بینیتان باقی مانده باشد.
- اگر قوز بینی شما بعد از عمل به طور کامل برطرف نشده باشد.
اگر مطمئن نیستید جراحی بینی ترمیمی برای شما مناسب است یا خیر، می توانید با ارسال تصویر خود از کارشناسان زیباکس مشاوره تخصصی دریافت کنید. برای شروع روی دکمه زیر کلیک کنید.
آیا من باید عمل ترمیمی انجام بدهم؟
به طور کلی اگر از نتیجه جراحی بینی خود راضی نیستید و یا آسیبی به بینیتان وارد شده و یک سال از عمل اصلی شما گذشته است، میتوانید برای جراحی بینی ترمیمی اقدام کنید. البته باید دقت کنید که دچار وسواس نشوید و به دلایل اشتباه برای عمل بینی مجدد تصمیم گیری نکنید.
در ادامه سه سوال کلیدی را مطرح میکنیم که با جواب دادن به این سوالات میتوانید تشخیص دهید که باید عمل ترمیمی انجام دهید یا خیر!
1- آیا آسیبی به بینی شما وارد شده یا از فرم بینی خود ناراضی هستید؟
در صورتی که مراقبت های بعد از عمل را درست رعایت نکرده باشید و بینی شما ضربه خورده باشد، یا به علت بروز حادثه آسیب دیده باشد، عمل ترمیمی به شما کمک بسیاری می کند.
از طرف دیگر اگر به پزشک مناسبی مراجعه نکرده باشید، این احتمال وجود دارد که بعد از انجام عمل اولیه به نتیجه دلخواهتان نرسیده و از فرم بینیتان ناراضی باشید. به طور مثال اندازه بینی شما زیادی بزرگ یا کوچک یا سوراخهای بینی نامتقارن باشند. در این صورت با مشورت پزشک میتوانید برای عمل ترمیمی اقدام کنید.
پیشنهاد می کنیم به بقیه سوالات باقی مانده هم پاسخ دهید و سپس با اطمینان بیشتری برای انجام عمل ترمیمی اقدام کنید.
2- چقدر از زمان عمل اولیه شما گذشته است؟
اگر قصد عمل ترمیم بینی دارید احتما با این سوال مهم مواجه شدید که “چقدر بعد از عمل می توانیم ترمیم انجام بدهیم؟”
عمل ترمیم بینی باید زمانی انجام شود که بافت جراحی شده به ثبات نسبی رسیده باشد. این زمان برای برخی افراد ممکن است شش ماه باشد، اما بیشتر افراد باید برای ترمیم بینی بعد از یک سال اقدام کنند. درواقع ترمیم بینی بعد از شش ماه معمولا توصیه نمیشود مگر در مواردی خاص و با تشخیص پزشک.
درمجموع میتوان گفت بعد از جراحی بینی اولیه به طور متوسط یک سال زمان لازم است تا پوست به بافت زیرین متصل شده و بافت غضروفی و استخوانی ترمیم بیابد و به ثبات برسد؛ تا امکان اعمال تغییر مجدد روی آنها فراهم شود.
علاوهبراین از آنجایی که بینی شما بعد از عمل ورم دارد و گاها ممکن است این ورم تا یک سال بعد از بین نرود، بهتر است حداقل یک سال صبر کنید تا فرم نهایی بینی شما تثبیت شود و سپس برای جراحی ترمیمی اقدام کنید.
3- آیا شرایط روحی شما برای جراحی ترمیمی آماده است؟
یکی از مهم ترین شروط انجام عمل ترمیمی، داشتن شرایط روحی مناسب است. نکته مهمی که درمورد عمل ترمیمی باید به آن توجه کنید این است که نباید کمال گرا باشید. برخی ایرادات جزئی بعد از عمل بینی اولیه طبیعی است و ممکن است نیازی به جراحی مجدد وجود نداشته باشد.
از طرفی باید بدانید از عمل بینی مجدد چه توقعاتی دارید و واقع گرا باشید. از پزشکتان بخواهید شرایط حدودی بعد از عمل را برای شما شرح دهد تا با آگاهی کامل و چشم باز برای جراحی مجدد بینی اقدام کنید و از نتیجه عمل توقع غیر واقعی نداشته باشید.
از طرف دیگر اگر شما از لحاظ روحی برای عمل آماده نباشید ممکن است استرس باعث افزایش ضربان قلب و فشار خون شما شده و در نتیجه جراحی بینی را هم تحت تاثیر قرار دهد. اگر استرس شدید دارید بهتر است قبل از عمل حتما با پزشکتان صحبت کنید.
چه ایراداتی با عمل ترمیمی بینی قابل رفع هستند؟
بهطورکلی عمل ترمیمی بینی برای رفع ایرادات بینی بعد از عمل اولیه و یا اصلاح مشکلاتی که ممکن است در اثر سانحه پیش آمده باشند انجام میشود. میتوان گفت در عمل ترمیم بینی ایرادات زیر برطرف میشوند:
- دو تکه شدن تیغه بینی
- بینی از روبرو پهن به نظر برسد.
- زمانی که فاصله بین سوراخهای بینی زیاد باشد.
- درصورت خشکی بینی و ایجاد مشکلات تنفسی
- افتادگی غضروف یا استخوانهای بینی
- عدم تقارن دو طرف بینی
- باقی ماندن جای زخم داخل یا خارج از بینی
- انحراف یا کج شدن بینی در اثر ضربه فیزیکی
- از بین بردن قوز باقی مانده از جراحی پیشین
- سربالا شدن بیش از حد نوک بینی
- کوتاهشدن بیش از اندازه پل بینی
در چه شرایطی جراحی بینی ترمیمی سختتر میشود؟
عمل بینی ترمیمی به خودی خود سخت تر از جراحی اولیه است و پیچیدگی های بیشتری دارد؛ زیرا ساختمان بینی یک بار در جراحی اصلی دچار تغییر شده و انجام عمل مجدد روی آن حساسیت بیشتری دارد. اما برخی شرایط این عمل را دشوارتر هم میکنند.
به طور مثال اگر پوست فرد در عمل اولیه آسیب دیده باشد طبیعتا جراحی دوم با پیچیدگی بیشتری همراه خواهد بود. یا اگر بینی شما دچار انحراف شده باشد، عمل ترمیمی و برطرفکردن این ایرادات سختتر میشود.
جراحی ترمیمی بینی چطور انجام میشود؟
عمل ترمیمی بینی معمولا به دو روش باز و بسته قابل انجام است. هردوی این روشها به بیهوشی نیاز داشته و یک عمل کامل به حساب میآیند.
در روش باز جراح روی کلوملای بینی برش ایجاد کرده و پوست بینی را به سمت بالا بر می گرداند و به این صورت به ساختار داخلی بینی دسترسی پیدا می کند. (کلوملای بینی تیغه ای است که دو سوراخ بینی را از هم جدا می کند.) اما در روش بسته جراح روی پوست بینی برشی ایجاد نمی کند و تمامی برش ها داخل سوراخ های بینی زده می شوند.
البته در مواردی ممکن است ایرادات بینی خفیف باشد که در این صورت اصطلاحا سرپایی و با بیحسی رفع می شوند و نیازی به جراحی کامل نیست. در ادامه در این مورد توضیحات بیشتری ارائه می دهیم.
عمل سرپایی ترمیم بینی
به طور کلی عمل ترمیمی بینی بهصورت سرپایی، برای برطرف کردن ایرادات خفیف انجام می شود. به عنوان مثال در صورتی که قوز بینی شما بعد از عمل اولیه کامل برطرف نشده باشد و به میزان اندک باقی مانده باشد، پزشک می تواند با استفاده از بی حسی و با تکنیک سوهان کشی آن را برطرف کند.
پیوند غضروف یا پروتز
گاهی ممکن است جراح شما صلاح بداند که در جراحی ترمیمی برای فرم گرفتن بهتر بینی، از پیوند غضروف استفاده کند. این موضوع می تواند به این دلیل باشد که در عمل بینی اولیه میزان زیادی از غضروف بینی برداشته شده است. در عمل بینی های گوشتی هم ممکن است برای جلوگیری از افتادگی نوک بینی از پیوند غضروف استفاده شود.
در برخی موارد از غضروفهای طبیعی مثل غضروف گوش و گاها غضروفهای دنده استفاده میشود، اما گاهی این غضروفها کافی نیستند و جراح مجبور به استفاده از پروتزهای مصنوعی برای فرمدهی به بینی میشود. بنابراین در صورت نیاز بسته به تشخیص جراح از غضروفهای طبیعی یا مصنوعی در عمل بینی ترمیمی استفاده میشود.
ترمیم نوک بینی عمل شده
گاهی اوقات ممکن است در صورت کم بودن مهارت و تخصص جراح، نوک بینی مدتی بعد از عمل اولیه دچار افتادگی شود. یکی از دلایل این موضوع می تواند این باشد که پزشک در حین جراحی حجم زیادی از غضروف نوک بینی را برداشته است.
همچنین همانطور که گفتیم در مواردی بینی های گوشتی به دلیل داشتن غضروف های ضعیف، نیاز به تقویت و پیوند غضروف دارند تا دچار افتادگی نشوند.
در این موارد جراح با روشهایی مثل تیپ پلاستی غضروف را تقویت کرده و این ایراد را برطرف میکند. در برخی موارد هم لازم است مقداری از غضروف برداشته شود و سپتوم کمی به سمت بالا هدایت شود تا بینی دوباره دچار افتادگی نشود.
مزیتهای عمل بینی ترمیمی
بعد از عمل اولیه ممکن است بینی شما به هر دلیلی دچار مشکلات ظاهری یا عملکردی شود. در چنین شرایطی عمل ترمیمی بینی میتواند مشکلات و ایرادات به وجود آمده را اصلاح کند. از مهمترین مزایای عمل بینی ترمیمی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- اصلاح دفورمه بودن بینی
- بهبود ظاهر
- افزایش اعتماد به نفس
- بهبود عملکرد تنفسی
- ایجاد تقارن بین دو طرف بینی
- اصلاح افتادگی نوک بینی
- از بین بردن قوز بینی
- کم کردن پهنای بینی
- متقارن کردن سوراخهای بینی
خطرات عمل بینی ترمیمی
هر عملی در کنار مزایایی که دارد ممکن است عوارض و خطراتی هم داشته باشد. به طور کلی عوارض بعد از عمل بینی در صورت انتخاب جراح ماهر و با تجربه بسیار کمتر خواهند بود و طبیعتا در صورت ناوارد بودن دکتر، میزان بیشتری از عوارض را تجربه خواهید کرد. به خصوص در جراحی بینی ترمیمی مهارت پزشک اهمیت ویژه ای دارد زیرا همان طور که گفتیم عمل ثانویه به نسبت جراحی ابتدایی دشوارتر است. به علاوه ممکن است در صورت بروز عوارضی مانند کجی یا نامتقارن بودن بینی، احتمال عمل مجدد برای اصلاح آنها وجود نداشته باشد. در این بخش مهمترین خطرات عمل ترمیمی بینی را بررسی میکنیم:
- ممکن است بدن شما به داروی بیهوشی حساسیت نشان دهد.
- بروز عفونت
- خونریزی
- واکنشهای موضعی
- بیحس شدن بینی
- تورم و کبودی
- مشکلات تنفسی
- سوراخ شدن تیغه بینی
- کوچک شدن بیش از حد بینی
عمل ترمیم بینی را با جراح قبلی انجام دهیم یا دکتر متفاوت؟
این مسئله به طور کامل به خودتان بستگی دارد. اگر از کار دکتر اولیه خود راضی هستید و ایرادات ایجاد شده بهدلیل اشتباه جراح نبوده، میتوانید به همان پزشک عمل اولیه مراجعه کنید. معمولا افرادی که عمل اصلی آنها به دلیل قصور پزشکی نتیجه خوبی نداشته، برای عمل ترمیم بینی به دنبال جراح دیگری میگردند.
به علاوه باید در نظر داشته باشید هر پزشکی تخصص لازم برای جراحی بینی ترمیمی را ندارد و این عمل را انجام نمیدهد. شما باید پزشکی را انتخاب کنید که تخصص و مهارت بالایی در عملهای ترمیمی داشته باشد. تا این بار موفق شوید نتیجه دلخواه خود را از جراحی بگیرید. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با بهترین جراحان ترمیم بینی که دارای تخصص و مهارت کافی هستند با مجموعه زیباکس تماس بگیرید و به کمک کارشناسان ما مناسبترین جراح را متناسب با فرم بینیتان انتخاب کنید.
بهترین جراح بینی ترمیمی
همانطور که گفتیم جراحی ترمیم بینی یکی از پیچیدهترین عملهای زیبایی است و به همین دلیل انتخاب جراح مناسب از اهمیت بالاتری برخوردار است. توصیه می کنیم برای این که در عمل ترمیمی بینی بهترین نتیجه ممکن را برای خود تضمین کنید، حتما با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید.
پیشنهاد ما به شما مراجعه به صفحه عمل بینی در شیراز و یا تماس با کارشناسان زیباکس است که با سالها تجربه فعالیت در این زمینه، اطلاعات کامل و دقیقی درمورد جراحان بینی دارند و با اطمینان بالایی میتوانند بهترین جراح متناسب با فرم بینی شما را معرفی کنند.
هزینه عمل بینی ترمیمی
هزینه عمل بینی ترمیمی به دلیل پیچیدگی بیشتر معمولا از هزینه عمل اولیه بیشتر است. به علاوه این هزینه به دستمزد جراح و میزان ایرادات بینی بستگی دارد. به طور میانگین میتوان گفت هزینه ترمیم بینی از 45 میلیون تومان شروع میشود و بسته به عوامل گفته شده ممکن است متغیر باشد.
مراقبتهای بعد از عمل بینی ترمیمی
مراقبتهای بعد از عمل بینی ترمیمی تقریبا همان مراقبتهای بعد از عمل بینی اولیه هستند. با این تفاوت که عمل جراحی اندکی سخت تری را پشت سر گذاشته اید و احتمالا حساسیت شما بعد از عمل ترمیمی بیشتر خواهد بود. در دوران نقاهت عمل بینی ترمیمی باید دقت بیشتری داشته باشید که کاملا دستورالعمل های مراقبتی را مو به مو اجرا کنید، زیرا در غیر این صورت ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای شما به همراه داشته باشد.
به طور کلی در ادامه برخی از مهمترین مراقبتهای بعد از عمل ترمیم بینی را بررسی میکنیم. بااینحال شما میتوانید برای اطلاع از مراقبتهای کلی و اصولی مقاله مراقبت های بعد از عمل بینی را مطالعه کنید.
- داروهای تجویز شده را به طور کامل و طبق دستور مصرف کنید.
- جلسات معاینه بعد از عمل ترمیم را به صورت مرتب بروید تا دچار مشکل نشوید.
- مراقب باشید بعد از جراحی گچ بینیتان خیس نشود.
- از رفتن به مکانهای شلوغ که امکان ضربه به بینیتان وجود دارد خودداری کنید.
- بعد از عمل از کمپرس سرد استفاده کنید.
- تا مدتی بعد از عمل از انجام ورزش سنگین خودداری کنید.
- تغذیه بعد از عمل بینی را رعایت کنید. از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید.
- از تامپون و اسپلینت برای کاهش التهاب و خونریزی استفاده کنید.
- هنگام خواب از چندین بالش استفاده کنید تا سر شما در ارتفاع بالاتری قرار گیرد.
اهمیت مراقبت ویژه پوست
قابلیت ارتجاعی پوست یکی از عواملی است که در نتیجه عمل بینی تاثیر به سزایی دارد. به طور کلی زمانی که جراح در عمل ترمیمی بخواهد ارتفاع پل بینی و نوک بینی را تنظیم کند، پوست بینی باید خاصیت ارتجاعی داشته باشد. اما از آنجایی که پوست در عمل اولیه یک بار برش خورده معمولا خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است.
از طرفی ضخامت پوست هم تاثیر زیادی در عمل ترمیمی دارد. درواقع میتوان گفت هرچه ضخامت پوست بینی بیشتر باشد عمل ترمیم سخت تر خواهد بود. بنابراین مراقبت از پوست قبل از انجام عمل ترمیمی اهمیت زیادی دارد. بنابراین با توجه به این موارد میتوان گفت افراد با پوست نرم و ارتجاعی کاندیدای مناسبتری برای عمل ترمیم بینی هستند.
چکار کنیم که نیازمند عمل ترمیمی بینی نشویم؟
تا اینجا اشاره کردیم که عمل ترمیمی برای رفع ایرادات بینی بعد از عمل اولیه صورت میگیرد. این ایرادات گاها به دلیل خطای پزشک در عمل اولیه رخ میدهد، اما در بیشتر موارد ایرادات به دلیل بیدقتی در انجام مراقبتها ایجاد میشود. بنابراین برای جلوگیری از نیاز به عمل ترمیمی موارد زیر را رعایت کنید:
- انتخاب جراح مناسب
- رعایت مراقبتهای بعد از عمل
تضمین نتیجه عمل بینی ترمیمی با زیباکس
همانطور که شرح دادیم عمل ترمیمی بینی یکی از پیچیدهترین جراحیهای زیبایی است که بعد از عمل بینی اولیه برای اصلاح ایرادات و اشکالات بینی انجام می شود. نکته مهم این است که شما باید قبل از اقدام به عمل بینی ترمیمی آگاهی کامل داشته باشید تا بتوانید با انتخاب صحیح جراح و رعایت مراقبت های قبل و بعد از عمل، نتیجه دلخواه خود را تضمین کنید.
ما در این مقاله سعی کردیم تمام نکات و موارد لازم درمورد عمل ترمیم بینی را به طور کامل بررسی کنیم. با این حال شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان زیباکس تماس بگیرید تا ضمن دریافت مشاوره تخصصی درمورد جراحی ترمیم بینی، با بهترین جراحان عمل ترمیم بینی هم آشنا شوید.
برای این کار کافی است روی دکمه زیر کلیک کنید. علاوه بر این از شما دعوت می کنیم سوالات، نظرات و تجربههای خود را در بخش دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
1. هزینه عمل ترمیمی بینی چقدر است؟
هزینه عمل ترمیمی به عوامل مختلفی بستگی دارد و معمولا از هزینه عمل اولیه بیشتر است. این هزینه به طور میانگین از 45 میلیون تومان شروع میشود.
2. عمل ترمیمی بینی با بیهوشی انجام میشود؟
عمل ترمیمی در بیشتر موارد به روش باز و با بیهوشی عمومی انجام میشود، اما در مواردی که ایراد ایجاد شده خفیف باشد با تشخیص پزشک ممکن است عمل با بی حسی موضعی انجام شود.
3. عمل بینی ترمیمی چه مدت بعد از عمل اولیه انجام میشود؟
به طور معمول شما باید یک سال صبر کنید تا نتیجه اصلی عمل اولیه را مشاهده کرده و بافت و غضروف ها روند ترمیم خود را تکمیل کرده باشند. بعد از آن میتوانید برای انجام عمل ترمیمی اقدام کنید.