نکروز بینی چیست؟ علت ایجاد و روش درمان نکروز پوست بینی.

06/06/1403

نکروز بینی/ زیباکس

نکروز بینی به ندرت و در افراد معدودی اتفاق می‌افتد و نباید بیش از حد از آن ترسید. اما بهتر است نسبت به این عارضۀ خطرناک آگاهی و اطلاعات کافی داشته باشید و روش های مراقبتی آن را به خوبی بشناسید تا احتمال ابتلا به نکروز را از بین ببرید.

زیبایی بینی نباید به قیمت به خطر افتادن سلامتی و آسیب دیدن بینی باشد. بنابراین لازم است بدانید که چه مواردی ممکن است باعث ابتلا به نکروز شوند و رعایت چه اصولی نکروز بینی را از شما دور می‌کند. در ادامه نکروز و انواع آن را برای شما کاملا توضیح می دهیم و به دلایل ایجاد نکروز بینی و روش های درمان آن اشاره می کنیم.

توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از هر گونه عارضه خطرناک بعد از جراحی و انجام عمل بینی مطمئن و موفق با جراحان متخصص و معتبر، از کارشناسان  کاربلد زیباکس کمک بگیرید تا آسیب هایی مانند نکروز بینی گریبانتان را نگیرند. برای شروع مشاوره با کارشناسان زیباکس روی دکمه زیر کلیک کنید.

نکروز چیست؟

نکروز چیست؟
نکروز چیست؟

نکروز یا بافت مردگی، به معنای مرگ سلول های بخش یا عضوی از بدن است. زمانی که جریان خون و فرایند اکسیژن رسانی به قسمتی از اعضای بدن قطع شود، سلول های زندۀ آن قسمت به تدریج می‌میرند و بافت شروع به کبودی و سیاه شدن می‌کند.

بخش تلخ ماجرا این است که پس از مرگ سلول ها، بازگشت و زنده شدن آنها امکانپذیر نیست و قسمتی که دچار نکروز می‌شود، به طور کلی از دست می‌رود. به همین دلیل فقط می توانیم از پیشروی و گسترش نکروز جلوگیری کنیم ولی درمانی برای آن وجود ندارد.

اگر نکروز بینی در مراحل اولیه تشخیص داده شود به کمک روش های درمانی جدید، جراحی و استفاده از سلول های بنیادین، از پیش رفتن و زیاد شدن آن جلوگیری و به ترمیم آن کمک می‌شود. اما بافت های مردۀ نکروز را باید از سایر اندام جدا کرد و برداشت و هرگز نمی‌شود آن بافت را زنده کرد.

چه عواملی موجب نکروز بینی می‌شود؟

دلایل نکروز بینی؛ مجموعه زیباکس
دلایل نکروز بینی؛ مجموعه زیباکس

نکروز بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد و در عمل بینی به ندرت اتفاق می افتد. برخی از عوامل ایجاد نکروز، بیماری ها، نارسایی ها یا آسیب های پنهانی در درون بدن هستند که تشخیص آنها کار ساده ای نیست. دلیل دیگر ایجاد نکروز، آسیب ها و ضربه های بیرونی وارد شده به بینی اند.

اما برخی دیگر از عوامل بروز نکروز، به انتخاب درست جراح و رعایت مراقبت های دورۀ نقاهت عمل بینی برمی‌گردد. بنابراین با آگاهی و مراقبت درست، می‌توانید عوامل اصلی بروز نکروز در عمل بینی را کنترل کنید. موارد زیر، عوامل کلی و اصلی ایجاد نکروز در بینی هستند:

  • وارد شدن ضربه و آسیب شدید به بینی یا تخریب بیش از حد بافت بینی
  • عفونت داخل بینی مانند عفونت ‌های سینوسی شدید یا عفونت‌ های قارچی مثل موکورمایکوزیس
  • وجود اختلالات و بیماری های عروقی در بدن مثل آترواسکلروز یا لخته‌ های خونی و تاثیر آن بر بینی
  • بیماری های خود ایمنی و سیستمتیک بدن مانند گرانولوماتوز یا پلی ‌آنژیت
  • نابلدی و دستکاری بیش از حد و تخریب بافت بینی توسط جراح در عمل بینی
  • عوارض تزریق و مصرف داروی راکوتان پش از جراحی و تاخیر در التیام زخم ها
  • استعمال دخانیاتی مانند کوکائین و تاثیر مخرب آن بر عروق و خونرسانی به بینی
  • مصرف بیش از حد مشروبات الکلی
  • تزریق ژل غیر استاندارد به بینی یا مقدار زیاد ژل در محل نامناسب
  • جراحی ترمیمی بینی برای بار دوم و یا سوم و ناتوانی بافت در مقابل آسیب جراحی
  • عدم مراقبت درست از بینی در دورۀ نقاهت و عفونت بینی

نکروز بینی چند روز بعد از عمل اتفاق می افتد؟

نکروز بینی چند روز بعد از عمل اتفاق می افتد؟​
نکروز بینی چند روز بعد از عمل اتفاق می افتد؟​

اگر به دلیل بی دقتی و خطای پزشکی پس از جراحی بینی، خون رسانی به قسمتی از بینی اتفاق نیفتد و یا به دلیل عدم مراقبت صحیح، بینی دچار عفونت شود، علائم نکروز بینی ممکن است چند روز بعد از عمل ظاهر شوند. این مدت زمان به طور حدودی بین 3 تا 20 روز است و به عوامل مختلفی مانند شدت و نوع جراحی بینی، شرایط سلامت و وضعیت سیستم ایمنی بدن فرد و البته نحوه مراقبت پس از عمل بستگی دارد.

در صورت بروز هرگونه علائم مشکوک مانند درد در قسمت خاصی از بینی، تیرگی، سفتی و تورم، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا خیالتان از بابت نکروز راحت شود و یا نکروز بینی در مراحل اولیه شناخته و درمان شود.

نکروز بینی بعد از تزریق ژل

نکروز بینی بعد از تزریق ژل
نکروز بینی بعد از تزریق ژل

تزریق ژل و فیلر بینی روشی موقت است که ایرادات جزئی بینی را برطرف می‌کند. اما همین روش رایج و ساده، در مواردی ممکن است در بافت بینی شما ایجاد نکروز کند و برای سلامتی شما خطرناک باشد. ایجاد نکروز با تزریق ژل بینی، سه عامل بسیار مهم دارد:

  • ناشناخته بودن، ارزان بودن و نامعتبر بودن ژل یا فیلر بینی، ممکن است عاملی برای ایجاد نکروز باشد. 
  • ورود هرگونه آلودگی، ویروس، باکتری و… در حین تزریق، باعث می‌شود بافت بینی آسیب ببیند.
  • غیر حرفه ای بودن پزشک یا متخصص و تزریق زیاد از حد ژل: اگر فردی که ژل را تزریق می‌کند ناوارد و غیر حرفه ای باشد، ممکن است تناسب تزریق ژل را رعایت نکند و در بخش هایی، بیش از اندازه ژل تزریق کند.

تزریق بیش از اندازۀ ژل گاهی از ظاهر بینی قابل تشخیص نیست، اما از درون عروق و بافت را تحت فشار قرار می‌دهد و جریان خون و اکسیژن رسانی به آن ناحیه را مسدود می‌کند. این فشار موجب مرگ قسمتی از بافت بینی و ایجاد نکروز می‌شود.

  • ناوارد بودن متخصص یا پزشک و تزریق ژل در جای نامناسب: رفتن به سراغ افراد اشتباه و نامعتبر برای تزریق ژل، خطر ایجاد نکروز را دوچندان می‌کند. تزریق ژل و فیلر در قسمت نامناسبی از بینی، موجب مسدود شدن عروق خونی و عفونت و در نهایت نکروز بینی می‌شود.

اگر در حین تزریق ژل، در ناحیۀ تزریق، درد شدید احساس کردید، به معنای فشار و آسیب دیدگی بخشی از بینی و احتمال بروز نکروز است. در این حالت باید سریعا تزریق فیلر متوقف شود و برای برداشتن فشار از روی بافت و باز کردن عروق آن بخش، از کمپرس آب گرم و ماساژ استفاده کنید.

پس از آن باید دقت داشته باشید که در ۲۴ ساعت تا یک هفته اول، پوست بینی شما دچار تغییر رنگ و علائم غیرطبیعی نشود. در صورت وجود هر نوع تغییر رنگ، سفتی یا تورم، باید به پزشک مراجعه کنید تا علائم نکروز را در بینی شما بررسی کند و از بروز آن جلوگیری شود. هرچند که باید اضافه کنیم احتیاط و دقت در تشخیص علائم نکروز لازم است اما هر تغییر رنگ و سیاهی پوست بینی، لزوما به معنای نکروز نیست. 

نکروز بینی بعد از تزریق بوتاکس

نکروز بینی بعد از تزریق بوتاکس​
نکروز بینی بعد از تزریق بوتاکس​

تزریق بوتاکس به خودی خود و مانند تزریق ژل، در بینی ایجاد نکروز نمی‌کند. مگر اینکه از طریق تزریق غیر بهداشتی، باکتری، ویروس و بیماری خاصی به بینی منتقل شود و موجب عفونت و آسیب بافتی شود. احتمال ایجاد نکروز در بوتاکس بینی، بسیار کمتر از بروز نکروز در تزریق ژل است. برای شناخت دقیق و بررسی علائم طبیعی و غیر طبیعی در بوتاکس بینی، توصیه می‌کنیم مروری بر مقالۀ «بوتاکس بینی» داشته باشید.

جلوگیری از نکروز بینی بعد از عمل

در برخی از موارد باکتری ها، بیماری های خاص، عفونت، تروماها و … عامل اصلی ایجاد نکروز بینی پس از عمل هستند و بروز آنها غیر قابل تشخیص و غافلگیرانه است. در این موارد نمی‌توان از نکروز بینی جلوگیری کرد و باید پس از شروع علائم نکروز به سراغ درمان و جلوگیری از گسترش آن برویم.

در موارد دیگر با رعایت مراقبت ها و احتیاط های لازم بعد از عمل می توانیم خطر بروز نکروز بینی را کنترل کنیم. موارد و مراقبت های زیر به شما کمک می‌کند تا خطرات ابتلا به نکروز را پس از عمل کنترل کنید:

  • انتخاب درست جراح متخصص و مطمئن برای عمل بینی: یکی از عوامل اصلی بروز نکروز پس از عمل، ناوارد بودن پزشک و دستکاری غیر اصولی و زیادی بافت بینی است. اشتباه جراح ناوارد ممکن است خون رسانی را به قسمتی از بافت بینی متوقف کند و یا با ایجاد عفونت، بینی را دچار نکروز کند. اگر 
  • شست و شو و حفظ بهداشت بینی: حفظ بهداشت بینی و شستشوی مرتب با آب ولرم و نمک، می‌تواند کمک کند تا عفونت‌ها از بینی دور شوند. برای آشنایی با نحوه شستشوی بینی بعد از عمل به مقاله شستشوی بینی مراجعه کنید.
  • عدم مصرف مواد مخدر: عدم مصرف کوکائین یا سایر مواد مخدری که به عنوان عامل خطرناک برای نکروز بینی شناخته شده‌اند، می‌تواند خطر ابتلا به نکروز بینی را کاهش دهد.
  • جلوگیری از بروز آسیب و ضربه به بینی: در صورتی که آسیبی به بینی وارد شود، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید تا آسیب وارده به بافت تشخیص و درمان شود. 
اگر هنوز بینی‌تان را جراحی نکرده اید و نگران نکروز بینی هستید، عمل بینی و دوران نقاهت خود را با راهنمایی و پشتیبانی تیم زیباکس، مطمئن و سلامت پشت سر بگذارید. برای تجربه عمل بینی ایمن و بدون عارضه با همراهی زیباکس روی دکمه زیر کلیک کنید.

علائم اولیه نکروز بینی

علائم اولیه نکروز بینی؛ مجموعه زیباکس
علائم اولیه نکروز بینی؛ مجموعه زیباکس

نکروز علائم و نشانه هایی دارد که با دیدن هر یک ازآنها، لازم است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا علائم به خوبی بررسی و کنترل شوند. با انجام مراقبت های لازم و اطلاعات کافی، می توانید از بروز نکروز جلوگیری و یا آن را در مراحل اولیه شناسایی و درمان کنید. تعدادی از علائم نکروز بینی را در ادامه بررسی می کنیم:

  • تب (بیش از 100.4 درجه فارنهایت)
  • تپش قلب غیر طبیعی (بیش از 100 ضربان در هر دقیقه)
  • بی‌حسی در بافت مورد نظر
  • احساس درد در بخش و بافتی خاص از بینی
  • قرمزی غیر طبیعی و گسترش سریع آن در قسمت زخم و اسکارهای بینی
  • احساس درد و گرما در اطراف نواحی زخم
  • ظاهر شدن تاول‌های پوستی
  • تعویق و تاخیر بهبودی و التیام زخم ها
  • ترشح غیر طبیعی مایع مایل به خاکستری و بدبو در قسمت زخم و آسیب
  • تعرق بیش از حد
  • تیره شدن و کبودی پوست و مشاهده رنگ آبی تیره، قهوه‌ای یا سیاه در ناحیۀ زخم ها
  • مشاهده خشکی و ضخامت در ظاهر پوست
  • ایجاد زخم باز روی پوست آسیب دیده

 

آیا نکروز بینی درد دارد؟

بله. نکروز بینی اغلب با درد همراه است. درد نکروز برای هر فرد متفاوت است و کم و زیاد دارد. در مواردی هم ممکن است بافت نکروز بی حس شود اما در اطراف آن التهاب و درد وجود داشته باشد. درد نکروز ممکن است به صورت مداوم و ممتد و یا ضربان احساس شود.

درمان نکروز بینی چیست؟

درمان نکروز بینی ​
درمان نکروز بینی ​

در حقیقت آسیب های ایجاد شده توسط نکروز، در اکثر مواقع قابل درمان و بازگشت نیستند و اقدامات درمانی، اغلب برای جلوگیری از پیشرفت و بهتر کردن شرایط است! علت ایجاد نکروز، مرحلۀ تشخیص، محل ایجاد نکروز، عمق و شدت نکروز، سرعت پیشروی آن و… همگی در انتخاب شیوه و نوع درمان و همچنین مدت زمان بهبودی نکروز تاثیر دارند.

هر چه نکروز سطحی تر و کمتر باشد درمان و بهبودی آن بهتر و سریع تر صورت می‌گیرد. اگر علائم نکروز را به سرعت و پیش از مردن بافت تشخیص دهید، می توان با جراحی فوری راه عروق را باز کرد و با کمک سلول های بنیادین، آن را ترمیم و بازسازی کرد. اما اگر نکروز اتفاق افتاده باشد، بافت مرده و آسیب دیده باید توسط جراحی برداشته شود. در مواردی که بافت مردگی اندک باشد، رد آن باقی می ماند اما نیازی به پیوند بافت و غضروف نیست. اما در موارد حاد جراح باید از غضروف دنده یا گوش، برای پیوند و بازسازی بینی کمک بگیرد. درمان و کمک به بهبودی انواع نکروز به صورت خلاصه در ادامه آورده شده است.

  • جراحی فوری و باز کردن مسیر عروق 
  • کمک گرفتن از سلول های بنیادین و رفع سریع علت نکروز در بینی توسط دارو
  • جراحی و حذف بافت مرده و پیوند طبیعی غضروف گوش یا دنده
  • درمان‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی بدن برای درمان نکروز ناشی از عوامل شیمیایی و سمی
  • اوزون درمانی
  • فیزیوتراپی
  • استئوتومی
  • پیوند استخوان

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است!

پیشگیری از نکروز بینی؛ مجموعه زیباکس
پیشگیری از نکروز بینی؛ مجموعه زیباکس

برای اینکه خطر نکروز بینی تهدیدتان نکند، بهتر است زیاد به فکر تزریق ژل و فیلر بینی نباشید. چراکه اکثر موارد ابتلا به نکروز بینی، مربوط به تزریق ژل و فیلر است. 

بهترین راه پیشگیری از نکروز بینی بعد از عمل بینی، انتخاب درست جراح متخصص و کاربلد است. اگر پزشک مهارت، احتیاط و دقت لازم را در جراحی بینی داشته باشد، عمل بی‌خطر و موفقی را برای شما رقم می‌زند. پس از عمل بینی هم، مراقبت های تخصصی و احتیاط های لازم را دنبال کنید تا زخم ها و بینی دچار ضربه و عفونت نشوند.

در ارتباط با برداشتن گچ بینی، تعویض چسب و ماساژ بینی هم دقت کنید که با احتیاط و توسط افراد متخصص و کاربلد صورت بگیرد. زیرا ورود هر گونه آلودگی و هر نوع ضربه و فشار غیر اصولی، ممکن است باعث آسیب به بافت و ایجاد نکروز بینی شود.

همه چیز درباره نکروز بینی

همانطور که گفتیم نکروز بینی، نوعی بافت مردگی بینی است که در موارد نادر، بر اثر ناواردی و خطای جراح و یا عدم مراقبت صحیح پس از عمل بینی به وجود می‌آید. از سوی دیگر تزریق غیر اصولی و غیر استاندارد فیلر و ژل، دلیل عمده و رایج نکروز بینی است.

مهمترین راه پیشگیری از نکروز بینی عدم تزریق ژل در کلینیک های نامعتبر، انتخاب جراح متخصص و با تجربه برای عمل بینی و مراقبت صحیح از بینی پس از جراحی است. برای آشنایی با برترین جراحانی که با مهارت بالا عمل جراحی امن و مطمئن را برای شما رقم می زنند کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید و از کارشناسان زیباکس مشاوره تخصصی دریافت کنید. کارشناسان زیباکس علاوه بر معرفی بهترین و معتبرترین جراحان، با توجه به فرم بینی و شرایط شما مناسبترین پزشک را به شما توصیه می کنند.

 همچنین پیشنهاد می کنیم صفحه «عمل بینی شیراز» را مطالعه کنید تا علاوه بر شناخت جراحان برتر و معتبر، با مراقبت های حرفه ای پس از عمل بینی هم آشنا شوید.

سوالات متداول

مهمترین دلیل ایجاد نکروز بینی چیست؟

تزریق ژل و فیلر بی کیفیت به بینی، تزریق ژل توسط افراد غیر متخصص، ناواردی و خطای جراح در عمل بینی، عدم مراقبت صحیح و عفونت، ضربه وآسیب های فیزیکی و برخی بیماری ها و آسیب های زمینه ای.

پدیدار شدن علائم غیر طبیعی مانند درد، تورم، تغییر رنگ پوست، عفونت، تب و مراجعه به پزشک، معاینه فیزیکی و چشمی پزشک، آزمایش خون، آزمایش ادرار، سی‌تی اسکن، تصویربرداری اشعه ایکس، تصویربرداری ام‌آرای، اسکن استخوان و آزمایش شمارش گلبول سفید خون از روش‌های تشخیص نکروز  است.

جراحی ترمیمی و پیوند غضروف طبیعی گوش یا دنده یا پیوند پروتز، درمان اصلی نکروز و مرگ بافت بینی است.

جستجو هوشمند جراح بینی

بهترین و مناسب‌ترین جراح‌زیبایی بینی خود را بیابید.

مشاوره جراحی زیبایی بینی

بهترین و مناسب‌ترین جراح‌زیبایی بینی خود را بیابید.

بیشتر بدانید

جهت دریافت مشاوره تلفنی فرم زیر را تکمیل نمایید.

نام شما
شماره تماس
توضیحات

تماس با مشاورین زیباکس