طبیعی است که بعد از عمل بینی برای دیدن نتیجه نهایی عجله داشته باشید! اما بعد از برداشتن گچ، تازه نوبت به ورم بینی می رسد که تا مدتها نتیجه نهایی عمل را تحت تاثیر قرار دهد و اجازه ندهد از زیبایی بینی جدیدتان لذت ببرید! اگر ورم زیاد بینی بعد از عمل شما را خسته و کلافه کرده و به دنبال روش هایی برای کاهش تورم هستید، این مقاله مخصوص شماست. در این مقاله بهترین روش های کاهش ورم بینی را به شما آموزش دادهایم و توضیح دادهایم ورم بینی تا چه زمانی از بین میرود!
به علاوه اگر از طریق مجموعه زیباکس دماغتان را عمل کردهاید، تیم پشتیبانی زیباکس تمامی راهحلهای موثر کاهش ورم بینی را به شما اطلاع میدهند. اگر هم هنوز جراحی بینی نکردهاید، پیشنهاد میکنیم برای بهرهمندی از خدمات پشتیبانی و سایر خدمات فوق العاده زیباکس با ما تماس بگیرید. مشاوره تخصصی انتخاب جراح مناسب، دریافت نوبت فوری، پرداخت اقساطی هزینهها و … تعدادی از خدمات باورنکردنی مجموعه زیباکس هستد که برای بهرهمندی از آنها کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید.
علت ورم بینی بعد از عمل: نگران باشم یا نه؟
ورم بینی در 6 الی 12 ماه اول بعد از عمل طبیعی است. در هر حال، بینی شما به تازگی زیر تیغ جراحی رفته است! طی جراحی پوست بینی، استخوانها، و غضروفهای بینی دستکاری میشوند. پس طبیعی است که بینی ملتهب شود و ورم کند. در واقع، بدنتان از طریق ورم بینی با شما صحبت میکند و میگوید: «من مشغول ترمیم بافتهای آسیبدیده هستم! لطفاً صبور باش و بهتر از من مراقبت کن!»
جالب است بدانید هر چقدر ظرافت کار و مهارت دست جراحتان بالاتر باشد، ورم بینی کمتری را تجربه خواهید کرد. زیرا یک جراح ماهر و کارکشته کمترین آسیب را به بافت بینی وارد میکند. به همین دلیل توصیه میکنیم اگر هنوز برای جراحی اقدام نکردهاید، در انتخاب دکتر عمل بینی دقت بسیاری کنید. شما میتوانید با دریافت مشاوره تخصصی زیباکس، بهترین و مناسبترین جراح برای فرم دماغتان را بشناسید و عمل جراحی بینی با کمترین تورم و عوارض را تجربه کنید. برای شروع مشاوره روی دکمه زیر کلیک کنید.
چه زمانی ورم بینی نگران کننده است؟ هشدارهای مهم و خطرناک!
ورم بینی بعد از عمل جراحی، یک فرایند طبیعی است. با این حال در برخی موارد، ورم ممکن است نشانهای از یک مشکل جدیتر باشد. اگر ورم بینی همراه با هر یک از علائم زیر باشد، باید به پزشک مراجعه کنید:
- ورم شدید و پایدار: اگر ورم بینی به طور قابل توجهی شدید باشد و با گذشت زمان بهبود نیابد، ممکن بافت بینی حین جراحی آسیب دیده باشد.
- درد و تب: وجود درد شدید و تب، میتواند نشانه عفونت یا عارضه دیگری باشد.
- ترشحات چرکی: ترشحات سبز یا زرد رنگ از بینی، نشاندهنده عفونت است.
- مشکل در تنفس: اگر همچنان بعد از دو هفته به علت ورم بینی تنگی نفس داشته باشید، باید به پزشک مراجعه کنید.
شما می توانید تفاوت بین ورم طبیعی و علائم خطرناک ورم بینی را در جدول زیر مشاهده کنید:
علامت | ورم بینی طبیعی | ورم بینی خطرناک |
شدت ورم | در هفته اول شدید است؛ سپس به تدریج کاهش مییابد | ورم شدید و مداوم |
درد | ممکن است در هفته اول درد خفیف وجود داشته باشد. | درد شدید و مداوم |
ترشحات بینی | معمولا شفاف و آبکی | سبز یا زرد رنگ، چرکی |
تنفس | ممکن است در هفته اول کمی تنگی نفس وجود داشته باشد؛ اما بعد از آن بهبود مییابد. | تنگی نفس مداوم |
- نکته مهم: انتخاب یک جراح ماهر به طرز چشمگیری در کاهش ورم و عوارض بعد از عمل تاثیر دارد! یک جراح ماهر، با ظرفت کار و مهارت بالایش، کمترین فشار را به بافت داخلی بینی وارد میکند تا بعد از عمل ورم و کبودی کمتری داشته باشید. پس اگر هنوز عمل خود را انجام ندادهاید، توصیه میکنیم برای انتخاب جراح ماهر دقت زیادی به خرج دهید. برای معرفی جراحان مجرب بر اساس نظرات و رضایت زیباجویان قبلی، بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
10 قاتل سرسخت ورم بینی! کاهش سریع ورم بینی با راهکار ساده
رعایت 10 نکته زیر به مدت 2 هفته به طرز چشمگیری در کاهش ورم بینی تاثیر دارد. مطمئن باشید که با رعایت این نکات ورم بینیتان بعد از دو هفته یا حتی زودتر به سرعت فروکش خواهد کرد:
- هر ۱ تا ۲ ساعت، ۱۰-۲۰ دقیقه کمپرس یخ روی پوست اطراف بینی بگذارید.
- خط قرمزها و ممنوعیتهای بعد از عمل بینی را جدی بگیرید تا ورمتان بدتر نشود! (خطرناکترین ممنوعیتها را در مقاله ممنوعات بعد از عمل بینی بخوانید.)
- تا 2 هفته به پشت بخوابید و هنگام استراحت دو عدد بالش زیر سرتان بگذارید.
- حداقل تا 2 الی 3 هفته بعد از عمل از بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید.
- تا زمان از بین رفتن ورم به هیچ وجه دخانیات مصرف نکنید. (حداقل 2 هفته)
- تا دو هفته نباید رابطه جنسی برقرار کنید.
- حداقل تا 3 ماه از برخورد هر چیزی به بینی جلوگیری کنید.
- از خوردن غذاهای فست فود، چرب، شور و پر ادویه خودداری کنید.
- زیر نور آفتاب و در مکان های گرم قرار نگیرید.
- از ورزش های شدید و فعالیتهایی که ضربان قلبتان را بالا می برد اجتناب کنید.
برای کاهش ورم بینی بعد از عمل چی بخوریم؟
غذایی که نوش جان میکنید به شدت در کاهش یا افزایش ورم بینی تاثیر دارد؛ رعایت رژیم غذایی زیر برای خلاص شدن از شر ورم بینی معجزه میکند:
- در طول روز آب یا آبمیوه طبیعی بنوشید؛ به خصوص آب کرفس و آب آناناس! (باید اضافه کنیم که مصرف آب آناناس به دلیل طبع گرم قبل از برداشتن گچ توصیه نمی شود.)
- هر روز سبزیجات برگدار مثل کاهو، اسفناج و شاهی میل کنید.
- مصرف نمک را تا حد امکان پایین بیاورید.
- در طی هفته اول فقط غذاهای نرم بخورید؛ از جمله سوپ، پوره سیب زمینی، ماست و… .
- حداقل تا 2 هفته از غذاهای تند و الکل پرهیز کنید.
در مقاله بعد از عمل بینی چی بخوریم دستور تعدادی غذای مقوی و نرم مناسب برای بعد از عمل بینی را برایتان آماده کرده ایم.
ورم بینی بعد از عمل کِی از بین میرود؟ مراحل کاهش ورم دماغ
ورم بینی بعد عمل پس از 12 ماه کاملاً از بین میرود؛ البته از همان هفته دوم بهبودی شروع میشود و میتوانید کمکم از خانه بیرون بروید. اما برای از بین رفتن صددرصدی ورم بینی بعد از رینوپلاستی باید حداقل 6 الی 12 ماه صبر کنید. در ادامه مراحل کاهش ورم بینی از هفته اول تا ماه دوازدهم را توضیح دادهایم تا انتظارات واقعبینانهای داشته باشید:
هفته اول: اوج ورم بینی
در روز اول بعد از مرخصی از بیمارستان، بینیتان به شدت ورم میکند. این ورم طبیعی است و از روز سوم حتی بدتر هم میشود و تا 7 الی 10 روز ادامه دارد. حتی ممکن است در یک هفته احساس کنید بینیتان بزرگتر و تنفستان سختتر شده است. (میخواهید بدانید چه زمانی مرخص میشوید؟ مقاله عمل بینی چند ساعت طول میکشد را بخوانید.)
هفته دوم: کاهش ورم دماغ
از هفته دوم، ورم بینی کمتر میشود؛ آتل بینی برداشته و فرم جدید بینی کمی بیشتر نمایان میشود. در این مرحله، میتوانید با رعایت مراقبتها از خانه بیرون بروید و فعالیتهای روزانه خود را از سر بگیرید. البته در هفته دوم حتماً مطابق دستور پزشک از چسب بینی استفاده کنید تا ورم بینی را کنترل و به روند بهبودتان کمک کنید.
هفتههای سوم و چهارم: نمایان شدن نتیجه عمل بینی
در هفته سوم الی چهارم بعد از عمل، بخش زیادی از ورم بینی تقریباً از بین میرود. در این مرحله، بینی جدیدتان از زیر پردهٔ ورمها و کبودیها کمی بیرون میآید و نمایان میشود! اما برای خوابیدن ورم به صورت کامل هنوز باید صبوری کنید!
ماه دوم تا ششم: بهبودی تدریجی ورم
در ماه دوم الی ششم بینی شما بسیار خوشفرم تر شده و ورم آن تا 70% میخوابد. بعضی از افراد، به خصوص افرادی که بینی استخوانی دارند، در ماه ششم کاملاً از شر ورم بینی خلاص میشوند. اما اکثر افراد برای دیدن نتیجه نهایی باید هنوز هم صبر کنند!
ماه ششم تا دوازدهم: نتیجه نهایی عمل بینی!
ورم بینی تا ماه دوازدهم به طور کامل از بین میرود و فرم نهایی بینی مشخص میشود. در این مرحله بینی دوباره نرم و انعطاف پذیر میشود؛ زیرا کلاژن اضافی در حال تجزیه شدن است. در ماه دوازدهم شاید نهایتاً 10% از ورم دماغتان همچنان باقی مانده باشد. اما اگر بعد از یک سال هنوز ورم زیادی دارید، برای تشخیص علت به یک متخصص خوب مراجعه کنید.
خبر بد: بعضی از انواع ورم بینی دائمی هستند!
ورم بینی بعد از جراحی سه نوع دارد: «ورم پوستی» و «ورم کاذب» موقت هستند و بعد از گذشت 3 الی 12 ماه از بین میروند؛ اما «ورم بینی فیبروز» تا ابد ماندگار است! بیایید بررسی کنیم که ورم دماغ شما از کدام نوع است:
1. ورم بینی پوستی: ورم موقت و طبیعی!
همه افرادی که عمل بینی انجام میدهند، ورم پوستی را تجربه می کنند؛ زیرا جراح حین عمل بینی برای ایجاد تغییرات لازم، پوست را از اسکلت دماغ جدا میکند. طبیعتاً پوست در این حالت واکنش نشان میدهد و ورم میکند. اما جای نگرانی نیست؛ زیرا ورم پوستی معمولاً بعد از سه ماه از بین میرود.
2. ورم بینی کاذب: ورم طولانی مدت اما گذرا!
در صورتی که جراح برای کوچک کردن بینی، تغییراتی در اسکلت بینی ایجاد کند، ممکن است ورم کاذب رخ دهد. این نوع ورم هم موقتی بوده و معمولاً طی 6 تا 12 ماه از بین میرود.
3. ورم بینی فیبروز: ورم دائمی و ماندگار!
اگر جراح شما متبحر نباشد، ممکن است حین عمل به بافت بینی آسیب وارد شود. در این حالت، گوشت اضافه یا همان «ورم بینی فیبروز» ایجاد می شود. متاسفانه این نوع ورم ماندگار است و نیاز به جراحی ترمیمی بینی دارد. به همین دلیل، توصیه میکنیم حتماً بهترین جراح بینی در شیراز یا شهرهای دیگر را انتخاب کنید تا دچار چنین مشکلاتی نشوید.
آیا ورم بینی متقارن است؟ ورم در قسمتهای مختلف بینی
طبیعی است که بعد از عمل بینی در قسمتهایی مثل تیغه بینی، نوک بینی، پرهها و… ورم داشته باشید. این ورم حتی ممکن است نامتقارن باشد و فقط در یک قسمت خاص، مثلا یک طرف بینی، به چشم بخورد! اجازه دهید توضیح دهیم که ورم بینی بعد از رینوپلاستی در چه قسمتهایی بروز میکند و چه علائمی به همراه دارد:
ناحیه ورم بینی | علائم تورم |
ورم یک طرف بینی | ممکن است بینی کج به نظر برسد. |
ورم نوک بینی | ممکن است بینی سربالاتر به نظر برسد یا در ظاهر، افتادگی داشته باشد. |
ورم سوراخ های بینی | سوراخ ها نامتقارن به نظر میرسند. |
ورم استخوان بینی | برآمدگیهایی روی استخوان بینی دیده میشوند. |
پرههای بینی | پرههای بینی متورم و قرمز میشوند. |
پوست بینی | ممکن است احساس کشیدگی پوست و التهاب داشته باشید. |
شما در کدام یک از قسمتهای بینی دچار ورم شدهاید؟ توضیحات دقیقتر آن را در ادامه بخوانید:
- ورم یک طرف بینی: ورم یک طرف بینی بعد از عمل ممکن است باعث شود بینی به نظر کج بیاید؛ اما این وضعیت طبیعی است و با کاهش تورم بهبود مییابد.
- ورم نوک بینی: بعد از عمل بینی، طبیعی است که نوک بینیتان ورم کرده و شکل آن موقتاً تغییر کند. ممکن است بزرگتر، گردتر، بالاتر یا پایینتر از حالت دلخواهتان به نظر برسد. اما نگران نباشید، این وضعیت موقتی بوده و با کاهش ورم، شکل نهایی بینی شما مشخص میشود.
- ورم سوراخهای بینی: ممکن است سوراخهای بینی بعد از عمل به دلیل ورم، کج و نامتقارن به نظر برسند. این وضعیت نیز موقتی است و با کاهش تورم، سوراخهای بینی متقارن میشوند.
- ورم استخوان بینی: ممکن است بعد از عمل برآمدگی روی استخوان بینی خود ببینید. این موضوع به علت ورم استخوان بینی حین جوش خوردن است و بعد از دوره نقاهت رفع میشود.
- پرههای بینی: پرههای بینی ممکن است به دلیل دستکاری بافتها در حین جراحی متورم شوند.
- پوست بینی: در طول عمل، جراح پوست بینی را از روی اسکلت بینی بلند میکند تا تغییرات مورد نظر را اعمال کند. به همین دلیل، ممکن است بعد از عمل احساس کشیدگی یا سفت شدن در پوست بینی خود داشته باشید. این حس به دلیل ورم طبیعی پس از جراحی است و با گذشت زمان برطرف میشود.
افرادی که پوست ضخیمتر یا بینیهای گوشتی دارند، به دلیل بافت زیرین غضروفی و چربی بیشتر، ممکن است در این قسمتها ورم بیشتری داشته باشند. با صبوری و رعایت دقیق مراقبتها، این علائم به زودی رو به بهبود خواهند رفت.
7 عامل افزایش ورم بینی را بشناسید!
شاید ندانید که با انجام 7 کار ساده و به ظاهر ناچیز، ورم بینی خود را بعد از عمل تشدید میکنید:
- فعالیتهای بدنی سنگین: ورزشهای سنگین، بلند کردن اجسام سنگین و هرگونه فعالیتی که ضربان قلب را بالا ببرد، باعث بالا رفتن جریان خون در بینی و افزایش ورم میشود.
- خوابیدن به پهلو یا روی شکم: خوابیدن به این حالتها باعث وارد شدن فشار به بینی شده و ورم و کبودی را شدت میدهند. بهتر است بعد از عمل بینی طاقباز بخوابید و سر را کمی بالاتر از سطح بدن قرار دهید. برای اطلاعات بیشتر به مقاله خوابیدن درست بعد از عمل بینی مراجعه کنید.
- مصرف غذاهای شور و پرنمک: سدیم موجود در نمک باعث میشود بدن آب کمتری را دفع کند. وقتی آب اضافی در بدن باقی بماند، ورم بینی تشدید میشود.
- مصرف الکل و دخانیات: این مواد باعث کاهش اکسیژنرسانی به بافتها شده و روند بهبودی را کند میکنند. همچنین، نیکوتین موجود در سیگار باعث تنگ شدن رگهای خونی شده و ورم بینی را افزایش میدهد.
- ماساژ نادرست بینی: ماساژ دادن نادرست بینی در هفتههای اول بعد از عمل، میتواند باعث جابهجایی بافتهای تازه عمل شده و افزایش ورم شود. آموزش نحوه صحیح ماساژ بینی بعد از عمل را می توانید در مقاله مربوطه بیابید.
- قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید: گرما و اشعه ماوراء بنفش پوست را تحریک میکند و باعث افزایش التهاب و ورم میشود.
- سرفه و عطسه شدید: سرفه و عطسه شدید میتواند باعث وارد شدن فشار به بینی شده و ورم را افزایش دهد.
با پرهیز از این موارد، روند بهبودی بینی خود را چندین برابر سریعتر خواهید کرد و هر چه زودتر از ورم و التهاب خلاص خواهید شد.
ورم صورت بعد از عمل بینی: مهمان ناخوانده و موقت!
عمل بینی نه تنها بر روی دماغ، بلکه بر روی سایز اجزای صورت هم تاثیر میگذارد! طبیعی است که تا 2 هفته بعد از رینوپلاستی در اطراف چشمها، گونهها و لبها ورم داشته باشید. زیرا بافتهای نرم صورت شما طی جراحی بینی دستکاری شدهاند و طبیعتاً بدن به این موضوع واکنش نشان میدهد.
برای کاهش ورم صورت بعد از جراحی بینی، علاوه بر راهکارهایی که در قسمتهای پیشین دادهایم، توصیههای زیر را نیز حتماً رعایت کنید:
- استفاده از کمپرس سرد: روزی 1 بار کمپرس سرد (مثل کیسه یخ پیچیده شده در پارچه تمیز) را روی نواحی ورم کرده قرار بدهید.
- رعایت رژیم غذایی سالم: مصرف غذاهای کمنمک، میوهها، سبزیجات و آب فراوان به دفع آب اضافی از بدن و کاهش ورم کمک میکند.
- پرهیز از فعالیتهای سنگین: از انجام فعالیتهای سنگین و ورزش تا حداقل 4 هفته پس از عمل خودداری کنید..
- ماساژ ملایم: ماساژ ملایم صورت با حرکات دورانی، به بهبود گردش خون و کاهش ورم کمک میکند. البته هیچگاه بعد از عمل، بینی را بدون مشورت پزشک ماساژ ندهید.
توجه: این راهکارها به طور کلی برای کاهش ورم صورت پس از عمل بینی مفید هستند؛ اما شرایط هر فرد ممکن است متفاوت باشد. همیشه قبل از انجام هر کاری با پزشک خود مشورت کنید.
بعد از یک سال هنوز ورم دماغ دارید؟ زمان اقدام رسیده است!
ورم بینی بعد از یکسال در صورت شدید بودن، طبیعی نیست! در این حالت، ممکن است جراح شما کمتجربه بوده و با آسیب به بافت بینیتان، باعث ایجاد گوشت اضافه و ورم دائمی شده باشد. در این شرایط، معمولاً تنها راه رفع ورم انجام جراحی ترمیمی بینی است. اما معدود جراحانی هستند که در عمل بینی ترمیمی مهارت داشته باشند!
ما در مجموعه «زیباکس» به دلیل تجربه سالها فعالیت متمرکز در حیطه عمل بینی، با برترین جراحان بینی و سوابق و تخصص هرکدام آشنایی کامل داریم. و به شما کمک میکنیم با انتخاب یک جراح کاربلد و ماهر، این بار یک عمل بینی امن، بدون عوارض و همراه با نتیجه دلخواه را پشت سر بگذارید. برای دریافت مشاوره انتخاب بهترین پزشک عمل بینی، بر روی دکمه «مشاوره عمل بینی» کلیک کنید.
سؤالات متداول در مورد ورم بینی بعد عمل
بینی من بعد از عمل از نیمرخ ظاهر خوبی دارد؛ اما از روبرو پف کرده است. چه کار کنم؟
ورم بینی گوشتی معمولاً تا 1 سال باقی میماند؛ اما در صورت نیاز با مشورت پزشکتان میتوانید کورتون نیز تزریق کنید.
بعد از عمل یک طرف بینیام بیشتر ورم دارد؛ آیا این موضوع طبیعی است؟
ورم یک طرف بینی بعد از عمل طبیعی است؛ زیرا سرعت بهبود قسمتهای مختلف بینی با یکدیگر متفاوت است.
از بین رفتن ورم بینی استخوانی چقدر طول میکشد؟
ورم بینی استخوانی زودتر از دماغ گوشتی از بین میرود و معمولاً بعد از 6 ماه تا 80% رفع میشود؛ اما رفع کامل ورم دماغ استخوانی باید تا 12 ماه صبر کنید.